FRAPPE ⇒ letní osvěžení s hustou krémovou pěnou
INGREDIENCE
- 2 lžičky rozpustné kávy Nescafe Classic
- 30 - 50 ml studené vody
- studené mléko (může být i bezlaktózové)
- 4 kostky ledu
- 1 lžička cukru
POSTUP PŘÍPRAVY
- Do sklenice o objemu aspoň 250 ml přidejte kávu, cukr a přibližně 30 - 50 ml studené vody.
- Pomocí frapovače či ručního elektrického mixéru vyšlehejte kávu do husté pěny. Měla by dosahovat aspoň do poloviny sklenice.
- Přidejte led a doplňte sklenici mlékem až po okraj. Samozřejmostí je brčko!
Čas přípravy: 3 min
TIP: Pro zachování autentické řecké chuti NEDOPORUČUJEME přidávat zmrzlinu ani šlehačku. Už by to pak nebylo FRAPPE, ale obyčejná ledová káva.