FRAPPE

FRAPPE ⇒ letní osvěžení s hustou krémovou pěnou

 

 

INGREDIENCE

  • 2 lžičky rozpustné kávy Nescafe Classic
  • 30 - 50 ml studené vody
  • studené mléko (může být i bezlaktózové)
  • 4 kostky ledu
  • 1 lžička cukru

 

POSTUP PŘÍPRAVY

  • Do sklenice o objemu aspoň 250 ml přidejte kávu, cukr a přibližně 30 - 50 ml studené vody.
  • Pomocí frapovače či ručního elektrického mixéru vyšlehejte kávu do husté pěny. Měla by dosahovat aspoň do poloviny sklenice.
  • Přidejte led a doplňte sklenici mlékem až po okraj. Samozřejmostí je brčko!

 

Čas přípravy: 3 min 

 

TIP: Pro zachování autentické řecké chuti NEDOPORUČUJEME přidávat zmrzlinu ani šlehačku. Už by to pak nebylo FRAPPE, ale obyčejná ledová káva.