HORIATIKI ⇒ ŘECKÝ SALÁT zasytí, osvěží, pestrostí barev a chutí potěší…
INGREDIENCE
- 1 červená cibule
- 1 salátová okurka
- 1 kapie (ideálně žlutá nebo oranžová)
- 10 cherry rajčátek
- 150 g sýru FETA
- 10 KALAMATA OLIV
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje biooliva
- 1 lžíce bílého vinného octa
- 1 lžička sušeného oregana
POSTUP PŘÍPRAVY
- Zeleninu opláchneme, poté oloupeme cibuli a okurku, papriku očistíme.
- Cibuli překrojíme na půl a nakrájíme na tenké pásky. Okurku podélně překrojíme a nakrájíme na větší půlměsíčky o šířce přibližně 1 cm. Papriku nakrájíme na větší kostky a rajčátka přepůlíme.
- Zeleninu vložíme do větší mísy, přelijeme olivovým olejem, vinným octem a lehce zamícháme.
- Salát dozdobíme KALAMATA OLIVAMI, ručně nalámaným sýrem FETA a oreganem. Milovníci olivového oleje pravděpodobně neodolají, a ještě celý salát znovu zakápnou extra panenským olivovým olejem.
Čas přípravy: 15 min
TIP: V tomto úžasném salátu nesmí chybět ORIGINÁLNÍ SÝR FETA a OLIVY KALAMATA. Salát můžete podávat jako hlavní chod pro 2 osoby nebo jako předkrm až pro 4 osoby.