ORZO S CHERRY RAJČÁTKY, OLIVAMI A FETOU
⇒ těstovinová rýže, skvěle vypadá, a ještě lépe chutná...
INGREDIENCE
- 250 g řeckých těstovin orzo
- 8 ks cherry rajčátek
- 8 ks Kalamata oliv
- 6 ks sušených rajčat v oleji
- 2 lžíce oleje z rajčat
- 3 lžíce čerstvé citrónové šťávy
- 100 g sýru feta
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 0,5 lžičky zauzené papriky
- 1 lžička oregana
- 1 lžička soli
- pepř dle chuti
POSTUP PŘÍPRAVY
Těstoviny uvařte dle návodu na obalu s jednou lžičkou soli. Přebytečnou vodu odceďte.
Cherry rajčátka a olivy nakrájejte na kolečka. Sušená rajčata nakrájejte na drobné kostičky a sýr feta rozdrobte na malé kousíčky.
Do větší pánve či hrnce s nepřilnavým dnem přidejte k uvařeným těstovinám nakrájené cherry rajčátka, olivy, sušená rajčata, citronovou šťávu, polovinu nadrobeného sýru feta, olivový olej, zauzenou papriku a oregano. Můžete dochutit špetkou pepře. Všechny ingredience zamíchejte a nechte chvíli prohřát, dokud se všechno krásně nepropojí. Naservírované porce dozdobte zbylým sýrem feta.
Čas přípavy: 25 min
4 porce
TIP: Tuto řeckou dobrotu můžete servírovat jako rychlý letní oběd, nebo jako vymazlenou přílohu k masu.
DOPŘEJ SI TO!