HORIATIKI

HORIATIKI ⇒ ŘECKÝ SALÁT zasytí, osvěží, pestrostí barev a chutí potěší…

 

 INGREDIENCE 

  • 1 červená cibule
  • 1 salátová okurka
  • 1 kapie (ideálně žlutá nebo oranžová)
  • 10 cherry rajčátek
  • 150 g sýru FETA
  • 10 KALAMATA OLIV
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje biooliva
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžička sušeného oregana

 

POSTUP PŘÍPRAVY

  • Zeleninu opláchneme, poté oloupeme cibuli a okurku, papriku očistíme.
  • Cibuli překrojíme na půl a nakrájíme na tenké pásky. Okurku podélně překrojíme a nakrájíme na větší půlměsíčky o šířce přibližně 1 cm. Papriku nakrájíme na větší kostky a rajčátka přepůlíme.
  • Zeleninu vložíme do větší mísy, přelijeme olivovým olejem, vinným octem a lehce zamícháme.
  • Salát dozdobíme KALAMATA OLIVAMI, ručně nalámaným sýrem FETA a oreganem. Milovníci olivového oleje pravděpodobně neodolají, a ještě celý salát znovu zakápnou extra panenským olivovým olejem.

 

Čas přípravy: 15 min

 

 

TIP: V tomto úžasném salátu nesmí chybět ORIGINÁLNÍ SÝR FETA a OLIVY KALAMATA. Salát můžete podávat jako hlavní chod pro 2 osoby nebo jako předkrm až pro 4 osoby.