ORZO S CHERRY RAJČÁTKY, OLIVAMI A FETOU

ORZO S CHERRY RAJČÁTKY, OLIVAMI A FETOU

  těstovinová rýže, skvěle vypadá, a ještě lépe chutná...

 

 

INGREDIENCE 

  • 250 g řeckých těstovin orzo
  • 8 ks cherry rajčátek
  • 8 ks Kalamata oliv
  • 6 ks sušených rajčat v oleji
  • 2 lžíce oleje z rajčat
  • 3 lžíce čerstvé citrónové šťávy
  • 100 g sýru feta
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 0,5 lžičky zauzené papriky
  • 1 lžička oregana
  • 1 lžička soli
  • pepř dle chuti

 

POSTUP PŘÍPRAVY

 Těstoviny uvařte dle návodu na obalu s jednou lžičkou soli. Přebytečnou vodu odceďte.

Cherry rajčátka a olivy nakrájejte na kolečka. Sušená rajčata nakrájejte na drobné kostičky a sýr feta rozdrobte na malé kousíčky.

Do větší pánve či hrnce s nepřilnavým dnem přidejte k uvařeným těstovinám nakrájené cherry rajčátka, olivy, sušená rajčata, citronovou šťávu, polovinu nadrobeného sýru feta, olivový olej, zauzenou papriku a oregano. Můžete dochutit špetkou pepře. Všechny ingredience zamíchejte a nechte chvíli prohřát, dokud se všechno krásně nepropojí. Naservírované porce dozdobte zbylým sýrem feta.

Čas přípavy: 25 min

4 porce

 

TIP: Tuto řeckou dobrotu můžete servírovat jako rychlý letní oběd, nebo jako vymazlenou přílohu k masu.

 

DOPŘEJ SI TO!