ŠPAGETY SE SUŠENÝMI RAJČATY A SLANINOU

ŠPAGETY SE SUŠENÝMI RAJČATY, SLANINOU A PARMEZÁNEM 

rychlé, chuťově dokonalé a POZOR především návykové…

 

 

INGREDIENCE

  • 400 g špaget
  • 250 g slaniny nakrájené na plátky
  • 1 větší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 8 ks sušených rajčat nakládaných v oleji
  • 90 g rajčatového protlaku (2 polévkové lžíce)
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce oleje ze sušených rajčat
  • 1 lžička třtinového cukru
  • sůl a pepř dle chuti
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 100 g sýru parmezánového typu

 

POSTUP PŘÍPRAVY

  • Do velkého hrnce s vodou dáme vařit špagety dle návodu uvedeného na obalu.
  • Slaninu a sušená rajčata nakrájíme na menší kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a cibuli najemno nakrájíme.
  • Na velkou pánev dáme rozehřát olej ze sušených rajčat spolu s olivovým olejem. Na rozehřátém oleji lehce osmažíme cibuli a poté slaninu. Až nám slanina začne lehce zlátnout přidáme prolisované stroužky česneku a rajčatový protlak. Dochutíme cukrem, 2 špetkami soli, pepřem a sušenými bylinkami. Vše dobře promícháme a necháme přibližně 3 minuty prohřát.
  • Jakmile máme špagety uvařené, scedíme je a ihned přendáme na pánev. Důkladně špagety promícháme s rajčatovou směsí tak, aby byla každá špageta obalená. Ideálně nechte špagety odpočinout pod pokličkou aspoň 5 minut. My většinou vydržíme čekat jen 2 minuty!

  

Čas přípravy: 15 min

 

TIP: Špagety se směsí ze sušených rajčat a slaniny servírujte bohatě posypané parmezánem. Je to opravdu rychlý oběd až pro 4 dospělé osoby

 

DOPŘEJ SI TO!